4 juli

Kalle Moraeus är ett av Sveriges mest kända tv-ansikten. Han har varit medverkande i flera program, men är mest känd som programledare för "Så ska det låta" och sitt eget konsertprogram "Moraeus med mera", som naturligtvis spelas in i hans hemstad Orsa. Kalle missar aldrig en chans att stödja sin hemby, dit han återvände efter många år i Stockholm.

 

Kalle föddes in i en musikalisk familj. Hans pappa Erik blåste liv i spelmanslaget i Orsa och var en av Dalarnas ledande spelmän. Hans morbror Pelle Jakobsson var riksspelman, liksom hans bröder Perra och Olle och kusinen Anders. Så det var som om han var född med stråken i handen.

 

Han studerade sig in i Kungliga Filharmoniska Orkestern där han var fast anställd i flera år. Trots att han var djupt rotad i den klassiska musiken, behöll han alltid kontakten med sina folkmusikaliska rötter. När samarbetet mellan Orsa spelmän och Benny Andersson blev ett faktum, blev Kalle frilansmusiker. Han är nu fast medlem i BAO, Benny Anderssons orkester, har sin egen orkester och medverkar i en rad olika konstellationer, alla med en gemensam nämnare: musikalitet. Genrer är oviktiga för honom.

Anna Lena Brundin

Anna-Lena Brundin, en älskad ikon inom svensk television och litteratur förgyller Kulijuli med sin närvaro. Känd för sin roll i den populära teveserien Daily Live på 80-talet och som den älskade mamman i Mysteriet på Greveholm, en av de mest älskade julkalendrarna i svensk tevehistoria, har Anna-Lena en speciell plats i svenska folkets hjärtan.

 

Anna-Lena är inte bara en begåvad skådespelerska, utan också en skicklig ståuppkomiker och sångerska. Hon har rest land och rike runt, uppträtt med sin komik och sjungit chansons, tango och jazz i egen översättning vid olika konserter och evenemang.

 

Som författare har Anna-Lena skrivit 12 böcker, inklusive den nyligen utgivna feelgoodromanen "Anki åker till Las Palmas", skriven tillsammans med Jan Sigurd. Hon har även spelat in 6 cd-skivor, vilket ytterligare bevisar hennes mångsidighet som artist.

 

Vi ser fram emot att välkomna Anna-Lena Brundin till Kulijuli, där hon kommer att förtrolla oss med sin charm, humor och musikalitet. Missa inte chansen att uppleva denna mångsidiga och begåvade artist live!

Tomas Kaminski är här för att få dig att skratta som aldrig förr. Med sin naturliga talang för humor och en förmåga att trollbinda publiken, är Tomas en komiker som bara fortsätter att växa. Hans unika, roliga skämt och skarpa iakttagelser är alltid en hit, och hans skicklighet inom improvisation garanterar en show som är lika levande som den är hysteriskt rolig.

 

Men Tomas är inte bara en komiker, han är också Malmös roligaste idrottslärare. Med sin förmåga att fånga publiken med sina dråpliga och igenkännbara vardagsbetraktelser, är en show med Tomas Kaminski lika mycket en lektion i humor som det är en underhållande kväll. Så förbered dig på att stretcha skrattmusklerna och lär dig hur man drar det perfekta skämtet med Malmös egen Tomas Kaminski. När han intar scenen, är det en lektion du definitivt inte vill skolka ifrån!

Som en förtrollande kraft inom countrymusiken har Martin Nilsson fast cementerat sin plats i genren. Sitt djupgående samarbete med svenska musikeliten och turnén med det framstående dansbandet Donnez resulterade i en väl förtjänt Grammis-nominering 2018.

 

Martin Nilsson bär manteln från countrylegenden Hasse Andersson med stolthet, och hans stjärna lyser starkt på Sveriges countrymusik-himmel. Med sin unika röst, hans närvaro och outtömliga passion, skapar Martin Nilsson en oförglömlig atmosfär. Så förbered dig på att bli insvept i en kväll av äkta countrypoesi och gripande berättelser, framförda av en av Sveriges största countryartist.

Helsingborgsrevyn

Helsingborgsrevyn, en institution i Helsingborg med rötter från 30-talet, är en älskad tradition som återupplivades 2010 tack vare Lennart Jensen. Sedan dess har revyn, med sin första föreställning "Vårluft.se" på Dunkers 2011, satt upp 11 fantastiska revyer.

 

Revyerna är kända för sin dynamiska blandning av sketcher, sång, monologer och roliga upptåg som har vunnit Helsingborgarnas hjärtan. Nu ser vi fram emot Helsingborgsrevyns tolfte revy som har premiär på Dunkers i februari 2024.

 

På Kulijuli får vi ett smakprov av det allra bästa som detta glada gäng har att erbjuda.  

Paulina Pancenkov

Möt den strålande Paulina Pancenkov, en svensk sångtalang som har erövrat hjärtan över hela landet. Född den 29 november 1999 i Bjuv, har Paulina alltid haft en passion för musik. Med sin unika röst och karismatiska närvaro, har hon gjort sig ett namn inom pop- och R&B-genren.

 

Paulinas musikaliska resa tog fart när hon som tonåring nådde finalen i Lilla Melodifestivalen 2014. Sedan dess har hon fortsatt att utvecklas som artist och i Idol 2020 fick Paulina verkligen fick sitt genombrott.

 

Utöver sin musikkarriär, har Paulina även medverkat i Joakim och Jonna Lundells program "Hide & Seek" på DiscoveryPlus. Paulina Pancenkov är mer än bara en sångerska - hon är en stjärna på uppgång. Med hennes talang, passion och karisma, är det ingen tvekan om att vi kommer att höra mycket mer från denna unga artist i framtiden.

Suzi P, eller Suzi Estera Pancenkov som hon egentligen heter, är den senaste sensationen inom svensk pop- och hiphopmusik. Född i Bjuv har denna talangfulla artist snabbt blivit en favorit bland musikälskare.

 

Redan hösten 2017 fångade hon uppmärksamheten hos ingen mindre än Linda Pira när hon medverkade i sin systers livevideo på Facebook. Sedan dess har hon fortsatt att imponera.

 

2020 äntrade Suzi P Melodifestival-scenen med sin energifyllda singel "Moves". Med sin unika röst och en magnetisk scenpersonlighet fortsätter hon att charma publiken och erövra musikälskarnas hjärtan.

Vi presenterar stolt kören "Vi KUNDE VISST SJUNGA KÖREN" (tidigare "Jag kan inte sjunga kören"). Med 20-årsjubileum i Helsingborg är detta en energifylld ensemble som sprider glädje varje vecka på Idrottsmuséet i Idrottens hus. Repertoaren sträcker sig från 60- och 70-talets pop till vackra visor, ballader och nutida schlagers. Besök sjunga.se för mer glädjande information.


Joyvoice, Sveriges största körkoncept, välkomnar ALLA till sina popkörer,  från nybörjare som vill sjunga men kanske aldrig riktigt vågat, till erfarna sångare. Att sjunga i Joyvoice handlar om att ta en paus från vardagen, att få känna sig som en rockstjärna, att sjunga ut och njuta av "här och nu" i en atmosfär av positiv energi och härlig sångglädje tillsammans med andra. Det sjungs pop och rock i en helt prestigelös miljö.

 

Jessica Yngvesson leder Joyvoice-körerna i Helsingborg, Ängelholm och Lund, men det finns Joyvoice-körer över hela Sverige. Höstens körer startar i september men du kan redan nu anmäla dig på www.joyvoice.se. Kom och upplev glädjen och gemenskapen i att sjunga tillsammans med Joyvoice.


11 juli

Året var 2004 och en ung rödhårig yrhätta med en förtrollande sångröst tog Sverige med storm i Melodifestivalen. Med sin låt "Min Kärlek" erövrade hon både publikens och juryns hjärtan och nådde en fantastisk 2:a plats i finalen i Globen. Sedan dess har Shirley Clamp blivit en återkommande favorit i Melodifestivalen och turnerat i olika format över hela landet.

 

Shirley har inte bara erövrat musikscenen, utan har även gjort sin närvaro känt i TV-program både med allvar och lekfullhet. Hon har också skapat sitt eget showformat, "Go´kväll mitt namn är Shirley Clamp", där hon, tillsammans med sitt band, bjuder på en unik mix av sina favoritlåtar och slagfärdig vardagshumor. Genom att reflektera över händelser, dråpligheter och kontraster i sitt eget liv som artist, dotter och mamma skapar hon en befriande och självklar atmosfär.

 

Nu bjuder Shirley Clamp in er till en varm gemenskap och en stor portion humor. Så luta er tillbaka och njut av denna magiska artist och hennes fantastiska röst.

Anna Pauline Andersson

Anna Pauline, en prisbelönt sångerska och låtskrivare, förtrollar oss med sin musikaliska talang på Kulijuli. Hon har haft äran att uppträda med flera kända artister som Peps Persson, Viktoria Tolstoy, Nils Landgren, Siw Malmqvist, Gösta Linderholm, Toots Thielemans, John Pohlman och Gunhild Carling. Hennes flerkulturella identitet har berikat hennes artisteri och format henne till en musikalisk världsmedborgare inom jazz, med förmågan att uttrycka sig på flera språk genom sin musik.

 

Hennes album "Meant to be" och "Give me time" har vunnit kritikernas hjärtan och fått fyra stjärnor i publikationer som DIG Jazz, Gaffa, Danska Politikken och Orkesterjournalen.

 

Vi ser fram emot att välkomna Anna Pauline till Kulijuli, där hon kommer att förtrolla oss med sin unika röst och musikaliska talang.

Martin Svensson är en av Kulijulis flitigast medverkande gäster och har varit med varje år sedan 2004. Hans jordnära komik gör succé år efter år och vem vet vad han ska skämta om denna gång.

 

Martin bor i Helsingborg men uppträder över hela Sverige och har kunnat leva på sin humor i över 20 år. Skrattgaranti utlovas!

 

Stefan, en sångare med en röstomfång på hela fyra oktaver, spelar gitarr som ingen annan och kommer att förtrolla dig med sin musikaliska skicklighet. Vid hans sida står Kim, en mästare på fiolen, vars spel kommer att få dig att tappa andan av ren beundran.

 

Som kronan på verket har vi Stefan & Kims specialflygel, ett instrument där de tillsammans skapar ett virtuost spel fyllt av spännande ljud och rytmiska beats. Deras samspel på scenen är en syn för gudarna och en upplevelse du inte vill missa.

     

 

Skjortkravallerna

Till sommaren bjuder Alla tiders teater in till vandringsföreställningen “Skjortkravallerna”. Den kommer att spelas både inne i stadshjärtat av Höganäs och i de vackra stadskvarteren inne på Fredriksdals Museer och Trädgårdar i Helsingborg.

 

Den nyskrivna musikteaterföreställningen “Skjortkravallerna” handlar om den stora textilstrejken 1905 på Stenströms skjortfabrik. 

 

På Kulijuli bjuder ensemblen på ett sprudlande smakprov. Häng på.      

 

Glenn "Brandsta-Glenn" Borgkvist är en mångsidig artist och programledare, känd för sina framträdanden i Melodifestivalen och som frontfigur i Brandsta City Släckers. Han har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, både som soloartist och i grupp, och har även varit mellanakt i samma evenemang.

 

Glenn har lett sitt eget TV-program "På liv och död" i TV4 och medverkat i flera andra TV-program som Diggiloo och Fångarna på fortet. Han har även gjort succé på Svensktoppen, där han låg etta i fem månader i sträck med Brandsta.

 

Som musikalartist debuterade han 2011 i "Grease", och han har även turnerat med Lill-Babs och trumpetaren Magnus Johansson. Glenn är en flitigt anlitad konferencier och 2020 blev Brandsta invalda i Melodifestivalens Hall of Fame. Vi ser fram emot att välkomna denna dynamiska artist till Kulijuli.

Tilda Uggla, en 20-årig sångerska från Helsingborg, har alltid haft en passion för musik. Hon började sin musikaliska resa i en kyrkokör, innan hon gick vidare till Dunkers kör Alfine i fjärde klass. Hennes intresse för musik växte bara starkare, och i sjunde klass tog hon steget till solosång.

 

Tilda har haft förmånen att studera under Siw Leijon, både i kör och solosång. Siw har gett Tilda otaliga möjligheter att uppträda. Med sin starka passion för musik och äventyr, är Tilda Uggla en artist att hålla ögonen på.