Nyheter

2022

20 juli 2022

Tack för i år, vi ses!

Första sommaren för nya Kulijuli: ”Lite läskigt om jag ska vara ärlig”...


Läs den fina artikeln från Helsingborgs dagblad:

https://www.hd.se/2022-07-19/forsta-sommaren-for-nya-kulijuli-lite-laskigt-om-jag-ska-vara-arlig?fbclid=IwAR3ZsXaYbcwNXFlg7UgLAk29Xh5AybUHTplne5akThxd6C_Pg6sBZ30Z_Hw

7 juli 2022

Kulijulis återkomst

Ytterliggare en kväll med en välsmakande gryta!


Såhär beskrev Helsingborgs dagblad Kulijulis återkomst:

https://www.hd.se/2022-07-05/helsingborgarna-gladdes-over-kulijulis-aterkomst

29 juni 2022

Premiären avklarad!

Smygstarten (som inte precis smög igång) blev en succé. Tack kära publik, artister och alla runtomkring för ett ljuvligt evenemang!

Såhär beskrev Helsingborgs dagblad premiärkvällen:

https://www.hd.se/2022-06-28/dromvader-nar-kulijuli-tjuvstartade

13 maj 2022

Artistsläpp!

På våra sociala kanaler kan du läsa mer om årets artister - missa inte att följa oss där!

20 april 2022

Kulijuli bjuder på julgala

Söndagen 11 december bjuder Kulijuli in till en härlig julgala på Helsingborgs stadsteater. Lyssna till opera, musikal, visa, pop och mycket mer denna stämningsfulla eftermiddag där ni kan njuta av både nationella och lokala artister. Det blir en energifylld show uppbackad av ett eminent liveband under ledning av Peter Berglund.


Biljetter finns att boka på:

www.helsingborgsstadsteater.se


Hjärtligt välkommen!


12 april 2022

Kulijuli är tillbaka!

I sommar kommer vi återigen att få uppleva Kulijuli i Nöjesgrytan. Efter två års uppehåll är allsångsevenemanget tillbaka, och alla Kulijuli-älskare bjuds – helt enligt traditionen – på ett varierat utbud av folkkära och rikskända underhållare för alla smaker.

2021

26 augusti 2021

Ny säsong - nya podavsnitt!

Nu är Kulijulipodden i gång igen, med nya spännande gäster och härliga samtal.

Kulijulipodden såg dagens ljus i oktober förra året (2020), och under hösten och under den efterföljande våren (2021) har det hunnit bli 17 avsnitt. Därtill två nyinspelade avsnitt under augusti månad. 19 stycken sammanlagt, med gäster såsom exempelvis Hasse Andersson, Christina Lindberg, Jan Johansen, Carl Stanley, Bodil Jönsson, Adde Malmberg och Tina Nordström.

Vi är alltså tillbaka efter ett kortare sommaruppehåll och ser nu med glädje framemot höstsäsongen med nya upptåg.


Tack för att du lyssnar och sprider podden på olika sätt. Vi hörs!

15 juli 2021

Premiären är avklarad - så många fina ord!

Och nu… var premiären alltså avklarad.

Den 13 juli sändes första TV-programmet i en serie av tre, och mängder av människor har hört av sig och tackat för ett härligt avsnitt.

Det var ett hyllningsprogram till nöjeslegenden Olle Larsson med grymma artister och härliga gäster: Clara Klingenström, Jan Johansen, Christina Lindberg, Debbie Louis, Jennie Rosengren samt Nina Åkerlund. Därtill borgmästare Mats Sander, HX-general Jonas Stoltz, artist Maja Gullstrand, Kulijuli-legendar Tommy Ebersjö, samt HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.


Det är fullt möjligt att se programmet i efterhand via denna länk: www.kulijuli.se/kulijuli-2021/live

Vi ses igen den 20 juli, kl. 19.00… här på kulijuli.se. Då är det dags för avsnitt nummer två.

8 juni 2021

Kulijuli - Digitalversionen

Kulijuli leds av programvärdarna Lena Bergkvist och Dennis Westerberg. Det äkta paret (jo… de är gifta… på riktigt) tog över värdskapet år 2020, efter att Olle Larsson hållit i trådarna i 33 år. 

 

Lena har lång erfarenhet av att producera och leda evenemang av detta slag, exempelvis som producent för olika stads- och kommunfestivaler i södra Sverige (exempelvis Landskronakarnevalen och Bjuvsfesten). Hon står även bakom program, produktion och upplägg. 

 

Dennis, som också arbetar som föreläsare och moderator (utnämnd till ”Årets föreläsare 2015), tar rollen som programledare tillsammans Lena. 

 

Båda återfinns till vardags i det skånska kultbandet ”Bloosblasters”, som samarbetat med exempelvis Peps Persson, Mats Ronander, Jan Johansen, Mikael Rickfors, Dan Hylander och Py Bäckman. Dennis är sångare, munpelare och gitarrist. Lena spelar bas. Såklart! Vad annars? 

2020

31 december 2020

Olle har gått bort

Idag nåddes vi av beskedet att vår vän - härlige Olle Larsson - gått bort. Det känns overkligt och tomt. Våra tankar går till Olles familj ❤️.

Nöjes-Sverige har blivit mycket fattigare.

10 september 2020

Kulijulipodden tar form

Just nu pågår inspelning av Kulijuli-podden för fullt. I första avsnittet, som släpps här på kulijuli.se den 6 oktober, kan ni förvänta er en härlig och djupgående intervju med en av Sveriges mest folkkära artister.

3 augusti 2020

Många lovord efter HX-grytan online

Det blev en formidabel succé för Kulijulis deltagande under Hx. Hx-Grytan sändes online, och anpassades till det nya formatet. Det liknade mer en ”TV-studio”, i stil med ”Hylands hörna” eller ”Sin kväll med Luuk”, än ett traditionellt allsångsevent, vilket uppskattades av såväl publik som deltagande artister. 

Om du missade evenemanget – ingen fara – du kan ta del av det i sin helhet nu i efterhand.