Lalla Hansson

Folkkäre Lalla Hansson tuffar på som tåget, och hans musikaliska resa har nu varat i hela 59 år. Karriären började 1965 med popbandet Fabulous Four, som under popens storhetstid skördade stora framgångar med hits som "Puff The Magic Dragon" och "After All."


Efter popbandsvågen övergick Lalla till en solokarriär och fick 1971 en stor hit med "Anna och Mej," som blev en av årets mest populära låtar. På 80-talet kom nästa stora framgång med den svenska versionen av Dire Straits' "Walk of Life," omdöpt till "Sin Egen Väg." Vid millennieskiftet bildade han bandet Idolerna och fortsatte turnera flitigt. Lalla är fortfarande en efterfrågad artist och senaste albumet "Om jag var Zorn" släpptes 2012.

Mojje

Mojje, ursprungligen från lilla Tvååker utanför Varberg, visade tidigt intresse för både sport och musik. Efter flera skador från olika sporter som motocross, slalom och brottning valde han att fokusera på musiken. Känd för hits som "Tjaba Tjena Hallå" och "Var Ligger Landet Där Man Böjer Bananerna", engagerar Mojje hela publiken, både barn och vuxna, med sin energi och humor.


Ingen hinner ha tråkigt när Mojje får alla att sjunga med, klappa takten och vifta med armarna. Hans framträdanden är fyllda av glädje och aktivitet, vilket gör honom till en älskad artist för hela familjen.

 


Martin Svensson

Martin Svensson är en av Kulijulis mest trogna gäster, som har medverkat varje år sedan 2004. Med sin jordnära komik lockar han fram skratt år efter år, och ingen vet vad han kommer att skämta om denna gång.


Martin bor i Helsingborg men uppträder över hela Sverige och har kunnat leva på sin humor i över 25 år.


Skrattgaranti utlovas för alla som ser honom!

 

Carolina Tholander

Carolina Tholander från Helsingborg är en mångsidig sopran med en masterexamen från Musikhögskolan i Malmö. Hon debuterade som solist på Malmö Opera 2010 och har sedan dess framträtt i Sverige, Danmark och Polen, samt i SVT och för kungafamiljen. Bland hennes framträdanden märks roller i musikaler som "Evita" och "Chess" tillsammans med artister som Loa Falkman och Anders Ekborg.


Hon har också varit sopransolist med Helsingborgs symfoniorkester i bland annat Mozarts "Requiem". Utöver sina scenframträdanden är Carolina en engagerad producent och sångpedagog, samt mottagare av flera stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien.

Maria & Pär

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges mest framstående artister, kända för både sina framgångar och personliga utmaningar. På 60-talet var de förlovade och bodde tillsammans i Sköndal.


Gunnar, som ofta betraktas som 60-talets största sångare med 37 låtar på Svensktoppen, är mest känd för sin hit "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad". Trots sin framgång dog han utblottad 1989 efter flera motgångar.


Anita Lindblom blev en skandalkändis när hon slog igenom 1957 med "När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun". Hennes största hit, "Sånt är livet", är fortfarande populär. Musikteaterföreställningen ”Anita & Gunnar” skildrar ett fiktivt möte mellan dem i efterlivet, där de reflekterar över sina karriärer och liv.

Tilda & Smilla

Tilda och Smilla Uggla är två systrar från Allerum som sedan ung ålder har brunnit för musiken. Deras musikaliska resa började i kören under ledning av Siw Leijon på Dunkers kulturhus, och har sedan dess utvecklats genom solosång med Siw Leijon och Jenny Frej.


Med en familj som har ett stort musikintresse har musik alltid varit en central del av deras liv. De har uppträtt tillsammans på flera konserter på Dunkers kulturhus och strävar efter att ständigt utvecklas inom musiken.


Tilda och Smilla är glada över att få vara en del av Kul i Juli 2024, där de ser fram emot att skapa nya musikaliska möjligheter.

Öresound

Öresound Chorus är en dynamisk mixkör baserad i Helsingborg med starka rötter i barbershop-traditionen.


Kören framför fyrstämmig a cappella och består av både kvinnor och män från olika delar av södra Sverige, inklusive Helsingborg, Växjö och Trelleborg. Trots avståndet samlas de varannan måndag för att finslipa sin repertoar tillsammans.


Nyligen vann Öresound Chorus silver i Nordiska Mästerskapen, och siktar nu mot nästa stora mål.


Debbie Louise

Musikal är hemma för Debbie Louise, en passionerad sångerska med en kärlek för musik med budskap. Inspirerad av Helene Sjöholm har hon skapat sig en gedigen karriär inom musikvärlden.


Hon har arbetat som Kulijulivärdinna i mer än 5 år och sjungit under turnén "I Juletid" 2019 med Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Dessutom har hon varit sångpedagog på Landskrona Dansstudio och uppträtt på Disco Co med olika evenemang. Just nu njuter hon av sitt drömjobb som musiklärare för nyfikna barn.


Tillsammans med Eddie Oliva har hon skrivit låten "Jag undrar varför sommaren tar slut", en melodi som fångar längtan efter en längre sommar.

Kathleen

Kathleen

Möt en sprallig och positiv sångerska som älskar allt med musik – från att skriva egna låtar till att sjunga karaoke.


Förra året deltog hon i Idol och imponerade juryn med en guldbiljett.


Hennes största dröm är att bli en känd artist, en ambition hon lovade sig själv som liten. Med sin passion för musik och sitt engagemang, är hon redo att erövra scenen och uppfylla sin dröm.

Dotter

Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande akter, med över 500,000 lyssnare i månaden på Spotify.


Dotter kom på andra plats i Melodifestivalen 2020 och undgick med en ynka poäng att vinna med hitsingeln ”Bulletproof”. Låten är det mest streamade bidraget från det årets Melodifestival, med över 20 miljoner streams och har sålt både guld och platina. Året innan släppte hon "Walk With Me" tillsammans med Måns Zelmerlöw, som snart nått 27 miljoner streams.


Med flera TV-framträdanden har Dotter skapat sig en unik plats på scenen och är en av landets mest intressanta popartister.

Christina Lindberg

Christina Lindberg har turnerat sedan hon var 11 år och redan som 12-åring vann hon sin första talangtävling, vilket blev startskottet för hennes musikaliska karriär. Vid 13 års ålder släppte hon sin första singel och som 16-åring nådde hon Svensktoppen för första gången. Under årens lopp har Christina släppt ett flertal album och singlar samt haft stor framgång med låtar som "Dom sista ljuva åren".


Hon har också lett sitt eget dansband, Christina Lindbergs Orkester, och samarbetat med många framstående svenska artister inom dansbands- och countrymusik.


Med många års erfarenhet av turnerande är hon nu aktuell med nya låtar och ser fram emot att ge sig ut på sommarturné igen.

Tomas Kaminski

Tomas Kaminski är en komiker som bara växer och växer på den svenska humorscenen. Med en naturlig talang för att underhålla har han stått på scener runt om i Sverige och medverkat i humorprogrammet "IFS - Invandrare för svenskar" på SVT.


Hans föreställningar är alltid fyllda med unika, roliga skämt och insiktsfulla betraktelser. Tomas är dessutom en mästare på improvisation, vilket garanterar en livfull och hysteriskt rolig show.


Förbered dig på att skratta tills du gråter!

Jan Johansen

Jan Johansen fick sitt stora genombrott 1995 med låten "Se på mig". Med en seger i Melodifestivalen, en tredjeplats i Eurovision Song Contest samt 30 veckor, varav 15 av dem i topp, på Svensktoppen, skrevs denna klassiker in i historieböckerna. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare fyra gånger som artist och en gång som låtskrivare i Melodifestivalen.


Jan har även medverkat i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad samt släppt tio album. 27 år efter genombrottet är kärleken till musiken fortfarande lika stark.

Varmt välkomna att njuta av Jan Johansens sång och musik under Kulijuli.

Sabina Söder

Sabina Söder är artisten och koreografen som även äger Nöjespalatset Bollbrolyckan i Helsingborg.


Med en imponerande bakgrund inom kultur och underhållning har hon producerat shower på Garbos Dinner Show på Gran Canaria, de största lyxhotellen i Turkiet, och medverkat i olika föreställningar i Sverige tillsammans med kända namn som Eva Rydberg, Claes Malmberg, Lars-Åke Wilhelmsson, Johan Ulveson och Ewa Roos.


Förutom att skapa shower och event och utveckla Nöjespalatset, arbetar Sabina även som lärare, terapeut och föreläsare. Hon betonar vikten av vänlighet och säger: ”Att få jobba med upplevelser och utveckling är en gåva jag förvaltar så väl jag kan, människor behöver bli snällare mot varandra." 

Lykke Sääf

Lykke Sääf är en 18-årig sångerska som nyligen tagit studenten från naturmusik-programmet på Malmö latinskola.


Hennes passion för sång har följt henne sedan barndomen och hennes repertoar sträcker sig över genrer som soul, jazz och rock. Inspirerad av ikoner som Amy Winehouse, Yebba och Monica Zetterlund, har Lykke utvecklat en unik musikalisk stil.


Med sin kraftfulla röst och genreöverskridande talang är hon redo att erövra musikscenerna.

Helsingborgsrevyn

Helsingborgsrevyn bildades 2010 med målet att roa helsingborgarna med årliga revyföreställningar på Dunkers kulturhus. Sedan starten har de satt upp tolv föreställningar, med undantag för 2021 och 2022 på grund av pandemin.


Deras senaste revy, Tolvslaget, blev en stor succé med fantastiska recensioner och fulla salonger, och satte dessutom nytt publikrekord.


Den 21 februari har Helsingborgsrevyn premiär för sin trettonde revy, även den på Dunkers kulturhus. Välkomna att uppleva en kväll fylld av skratt och underhållning!

   

Mattias Nederman är en 30-årig musiker från södra Skåne som började med musik vid tretton års ålder. Han är mest känd för sin medverkan i TV-programmet IDOL 2020, där hans unika stämma gav honom en åttonde plats.


Mattias har sedan dess fortsatt att utveckla sin karriär och skapat ett starkt intryck på musikscenen.


Hans talang och dedikation till musiken gör honom till en framstående artist att hålla ögonen på.